Scrooge, een kerstverhaal uit vroeger tijd

Sinds oktober zijn de leerlingen al thuis aan het oefenen voor dit muzikale sprookje over Ebenhaezer Scrooge, een echte vrek die ogenschijnlijk niets om mensen geeft maar alleen maar om het verdienen van geld. Zijn vriendelijke hulp Cratchitt is precies het tegenovergestelde: hij ziet altijd het goede in de mensen en blijft daarom ook altijd vriendelijk naar zijn baas. Het verhaal speelt zich af op kerstavond en er komen 3 geesten op bezoek bij Scrooge om hem te laten zien wie hij was, wie hij is en wat er van hem gaat worden als hij zo doorgaat met zijn leven. Uiteindelijk verandert de vrek Scrooge in een vriendelijke man met oog voor zijn medemens en is het kerst. Dit verhaal wordt omlijst door bijpassende stukjes muziek en geluiden om het verhaal tot leven te wekken. Ook zijn er platen te zien gedurende het sprookje om het verhaal voor de kleinste bezoekers duidelijk te maken. De leerlingen die meewerken aan het sprookje zijn tussen de 5 en 21 jaar en van alle niveaus wat het een heel afwisselende middag zal maken! We hopen dat u allen komt luisteren in de St Pieterkerk te Tricht op zaterdag 10 januari om 13.00u. Na het sprookje dat verteld gaat worden door Simon Popma is er wat lekkers in het koor van de kerk en zullen we na deze pauze de middag afsluiten met enkele delen uit vioolconcerten door enkele leerlingen. Wij hopen u allen te ontmoeten op 10 januari!

scrooge tek 2

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s