biografie Jaap Kwakkel

Jaap Kwakkel

Jaap Kwakkel is organist sinds 1974. Hij kreeg zijn eerste lessen aan de muziekschool in Kampen van dhr. L. Neijmeijer en dhr. H. Sleurink (ook piano). Jaap Kwakkel kreeg later privé-lessen orgel van dhr. J. Zwanepol. Na een vergelijkend examen gedaan te hebben voor het G.O.V. werd Jaap Kwakkel aangesteld als organist in de Openhofkerk en de Westerkerk in Kampen. In 1976 werd hij daarnaast ook organist in De Hoeksteen te Swifterbant.

Van 1992 t/m 2012 is Jaap Kwakkel organist van de Emmaüskerk te Amersfoort geweest waar een twee klaviers Willisorgel staat met 21 stemmen.

Sindsdien is hij medeorganist van de St. Pieter te Tricht.
orgel 2      orgel 4

Jaap Kwakkel is dirigent van C.G.K. Con Amore en mannenkoort Zanglust uit Sleeuwijk en wordt veel gevraagd als organist/pianist/remplacerend dirigent bij verschillende kerken en koren. In 1988 heeft Jaap Kwakkel de dirigentenopleiding HAFABRA met succes afgesloten in Utrecht. Tevens is hij medeorganisator en organist van de maandelijkse zangdienst in De Brugkerk te Amersfoort.

Samen met zijn vrouw Tjitske Kwakkel-Homma vormt Jaap Kwakkel het Alvipior Ensemble, wat begon als een projectmatig ensemble groeide uit tot een vaste combinatie met concerten door heel Nederland. Doordat beide spelers meerdere instrumenten bespelen (ALtviool, VIool, PIano en ORgel) is een veelzijdige programmakeus mogelijk.

In het repertoire zijn oa. werken van Joh. Chr. Bach, J.S. Bach, L. v. Beethoven, Hans Boelee, A. Dvorak, H. Eccles, C. Franck, F. Koczwara en G. Verdi opgenomen maar ook bewerkingen van christelijke liederen van T. Atkinson,  J. Bredewout, H. Darke, G.F. Handel, D. Willcocks en lichte muziek en improvisaties staan regelmatig op het programma van het ensemble.

Jaap Kwakkel werkte samen met o.a. Klaas Jan Mulder, gebr. Brouwer,  Renate Heemskerk, Piet Zwart, Sander van Marion, Harry Hamer, Tjitske Kwakkel-Homma, Renske Tjoelker en Mélanie Cacault.

Hij is dirigent geweest van verschillende koren waaronder het Interkerkelijk Kerkkoor Dronten, Chr. gem. zangvereniging Terra Nova uit Lelystad, Kinderkoor Lelystad, vrouwenkoor “Marijke” uit Gameren en kerkkoor “Con Amore” uit Nieuwaal. Tegenwoordig is Jaap Kwakkel dirigent van Chr. Gem. Koor “Con Amore” en mannenkoor “Zanglust”, beiden uit Sleeuwijk. Met zijn koren werkt hij mee aan diensten maar geeft ook concerten in verpleeg-/verzorghuizen en in kerken.

Voor concerten in het komend seizoen zie de CONCERTAGENDA.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s