extra activiteiten

De extra activiteiten zijn niet verplicht en er zijn uiteraard geen extra kosten verbonden.

– Er is ook de mogelijkheid om elke eerste les van de maand geen individuele les te volgen maar om in een ensemble te spelen. De ensembles worden ingedeeld op leeftijd en niveau voor iedereen is er de mogelijkheid om in een ensemble te spelen. Mijn ervaring is dat het leerlingen motiveert door samen te spelen en het luisteren naar elkaar ook weer een andere kijk geeft op het vioolspelen, iedereen kan van elkaar leren tenslotte!
De ensemblelessen duren 60min.
– Naast de lessen is er 2 keer per jaar (tussen kerst en Nieuwjaar & eind juni) een voorspeelochtend/ middag. Het is uiteraard niet verplicht voor de leerlingen om te spelen maar het laten horen waar je mee bezig bent is het doel van de voorspeel. Uiteraard is er tijdens de voorspeeldagen pianobegeleiding aanwezig (ook tijdens de les/lessen ervoor om hier aan te wennen).

– Om het jaar voeren we een sprookje uit met de leerlingen die graag aan een groter project willen werken. Hierover kun je meer lezen en zien onder het thema sprookjes.

– 2x per jaar zijn er zogenoemde ‘stemlessen’. Het leren stemmen van en viool is een kunst op zich en vergt binnen de les veel tijd. Vandaag dat ik ervoor gekozen heb om ‘stemlessen’ te organiseren naast de individuele les waardoor we naar elkaar kunnen luisteren tijdens het stemmen en er ruim de tijd is om de vaardigheden onder de knie te krijgen. Voor de beginnende leerlingen word het stemmen met de fijnstemmers aangeleerd en voor de gevorderde stemmers gaan we over op de grote stemknoppen. Uiteraard wordt er tijdens de individuele les nog steeds aandacht aan besteed (je kunt uiteraard alleen zuiver leren spelen op een gestemde viool) maar mijn ervaring is dat op deze manier het leren stemmen veel sneller gaat (vaak al na 1 ‘stemles’ kunnen leerlingen stemmen zonder hulp van ouders/leerkracht).

– Tijdens of een stemles of voor de voorspeel worden de violen gepoetst en hebben we het over het onderhoud van de viool.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s