sprookjes

Alice in Wonderland

Op 18 juni 2016 hebben we met 35 violen en altviolen aangevuld met een aantal pianisten (leerlingen van Hein Franssen) een spetterend muzikaal sprookje gespeeld in de Sint Pieterkerk te Tricht. Met vertelster Wendy Prijn en pianist Jaap Kwakkel was de groep compleet. Ook hebben we als orkest een aantal keer gerepeteerd en uiteindelijk het sprookje voor een uitverkochte Sint Pieter gespeeld. Voor vele opa’s en oma’s een verrassing dat kinderen en volwassenen samen een orkest kunnen vormen. Het publiek heeft ook mooi meegezongen met een aantal liedjes. We hebben het concert afgesloten met een toegift waaraan ook de allerjongste violisten van de ‘peuterviool-groep’ hebben meegedaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

groepsfoto Alice in Wonderland

Scrooge

Op 10 januari 2015 hebben we het sprookje: “Scrooge, een verhaal uit vroeger tijd” uitgevoerd in de St Pieterkerk in Tricht. Met verteller Simon Popma, pianist Jaap Kwakkel, beelden op de beamer en veel muziek was het een gezellige middag voor jong en oud met dit spannende sprookje over vriendschap en zorgen voor elkaar.

scrooge tek 2

De Oosterse Prinses

In 2013 hebben we het sprookje de Oosterse Prinses uitgevoerd (een sprookje van Lenneke Willems), al eerder hadden we bij de opening van de studio het muzikale sprookje Sneeuwwitje uitgevoerd (door Tjitske zelf op muziek gezet). Door de sprookjes kunnen de leerlingen goed leren samenspelen en voor de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s natuurlijk heel leuk om eens op een andere manier de viool samen te horen spelen!

de OP

Sneeuwwitje en de 7 dwergen 

In 2011 hebben we het sprookje Sneeuwwitje en de 7 dwergen uitgevoerd als officiële opening van de verbouwde muziekstudio. Omdat het ontzettend leuk is om verschillende geluiden te ontdekken die je kunt maken met je (alt)viool hebben we ook allemaal ‘special effects’ gemaakt met geluiden. Het sprookje was zo’n succes dat we het zelfs nog een keer hebben uitgevoerd in de Emmaüskerk in Amersfoort zodat alle opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes konden komen die bij de eerste uitvoering niet meer in de woonkamer pasten!

sneeuwwitje

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s