methodes

 

Omdat er voor elke leeftijd weer andere methodes beschikbaar zijn. Hieronder een overzicht op leeftijd. Natuurlijk wordt er naar elke leerling individueel gekeken.

– Bij de kleine violisten van 5-6 jaar wordt gewerkt met de methode Mini-viool van Lenneke Willems. (Deze methode is door Tjitske omgeschreven voor de altviool)
miniviool    miniviool 2

– Vanaf 7 jaar wordt begonnen met de methode Zo Speel Ik Viool van Carmen Eberz. Dit is een hele leuke, leerzame en goed onderbouwde methode waarbij door middel van leuke liedjes en opdrachten de kinderen goed viool leren spelen.
De methode bestaat uit meerdere delen en ook kan er gebruik worden gemaakt van hun website voor leuke opdrachten/spelletjes en voorbeeldviolisten.

zsiv1   zsiv2

De methode vul ik aan met liedjes uit Stepping Stones! Fiddle Time Joggers en wanneer nodig nog extra technische oefeningen.
stepping stones     waggon wheels    fast forward

– Voor volwassenen wordt er individueel gekeken welke methode (bv. Sandor of Metz) aansluit bij de vaak al opgedane muzikale kennis (dit hoeft niet op de (alt)viool te zijn) met ook daarnaast een eigen map.
sandor     metz

– Voor leerlingen met dyslectie past Tjitske de bestaande methodes aan, gebaseerd op de mogelijkheden van de leerling, op deze manier kunnen de leerlingen toch de methodes meedoen met hun leeftijdgenoten. Voor de methodes waar een cd meegeleverd wordt heeft Tjitske met verschillende uitgeverijen afspraken gemaakt (waaronder uitgeverij De Haske) over de levering daarvan.
de haske

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s