mini-viool

Voor kinderen van 5-6 jaar werk ik graag met de methode Mini-Viool van Lenneke Willems. Deze leuke (groeps)methode heeft een goede opbouw van techniek en kinderen vinden het heel erg leuk om mee te werken. Elk jaar start er weer een nieuwe cursus mini-viool (max deelname 4 kinderen), bij veel aanmeldingen vormen we natuurlijk meerdere groepjes. De methode werkt met een map waarin elke week een nieuwe les wordt toegevoegd. In de wekelijkse les (van 1 uur) laten de kinderen horen wat ze die week hebben geoefend, oefenen we de nieuwe les en herhalen we de liedjes die we al goed kunnen spelen. ook zingen en klappen we nieuwe liedjes die we later in de lessen ook kunnen gaan spelen op onze viool. Het notenlezen wordt op een speelse en leuke manier vanaf het begin geïntroduceerd waardoor het leren noten lezen eigenlijk vanzelf gaat. Aan het einde van de methode (ong. anderhalf jaar) hebben de kinderen een goede strijktechniek, kunnen ze vrolijke en verdrietige melodietjes spelen en goed noten lezen.

Na de cursus mini-viool gaan de leerlingen individueel verder met lessen (min 30 min) en blijven ze de 1e les van de maand met hun groepje samenspelen.

Mijn ervaring met mini-viool is dat de kinderen echt goed viool leren spelen op een leuke en speelse manier, het sluit heel goed aan bij de leeftijdsgroep.

voorspeelochtend juni 2011 inke IMG_7289 IMG_7285